Про це сповістили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. 

"Тільки з початку серпня кількість утоплень вже налічує понад 20 випадків, серед загиблих чимало і дітей. З початку року на водоймах країни загинули 774 людини, з них 79 дітей. При цьому врятовано 577 людей, у тому числі 105 дітей", -  зазначили у ДСНС.

Рятувальники наголосили, що спека "суттєво впливає на статистику загибелі громадян на водоймах". 

Найбільш дієвим превентивним методом вберегтися від трагедії під час відпочинку на воді є власна обачність та відповідальність кожного громадянина.

"Відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах, не пірнайте у незнайомих місцях, не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки. Не запливайте далеко, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах, не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас", - радять фахівці ДСНС.

При цьому рекомендована температура води має бути не нижче +17 °С, а плавати варто не більше 20 хвилин і цей час має збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин. 

ІА "Вголос": НОВИНИ