[media=159292,159293,159294] 

Лабораторія знаходиться в місті Редмонд, штат Вашингтон (США), пише видання Watcher.  

Її фахівці працюють над оптичними технологіями, системами відстеження руху очей та «змішаної» реальності, іншими напрямками. Головний тут – Майкл Абраш, колишній співробітник корпорації з розробки комп’ютерних ігор Valve, який приєднався до команди Oculus VR в 2014-му.

Цукерберг показав спеціальні рукавички, за допомогою яких можна малювати, друкувати на віртуальній клавіатурі і «навіть стріляти павутиною, як Людина-павук».

Команда Oculus VR працює над облаштуванням звукоізольованої камери для проведення звукових експериментів. За словами Цукерберга, це буде «одним з найбільш тихих місць в світі, таким тихим, що ви зможете почути власне серцебиття».

Засновник Facebook також показав надстерильне приміщення, яке дозволяє уникнути появи будь-яких часточок в тисячу разів менших пилинок. Саме тут виготовляють найдрібніші деталі.

За словами Цукерберга, в лабораторії використовуються верстати з числовим програмним управлінням для створення нових типів лінз і пристроїв.

Як відомо, організація Chan Zuckerberg Initiative в найближчі п'ять років виділить $3 млрд для досліджень у галузі охорони здоров'я. 

ІА "Вголос": НОВИНИ