Про це засновник Facebook заявив під час слухань в Палаті представників американського Конгресу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на запитання конгресвумен від Демократичної партії Анни Есху про те, чи опинилися його персональні дані з платформи Facebook у розпорядженні компанії Cambridge Analytica, Цукерберг відповів ствердно.

Слухання 33-річного керівника провідної компанії у сфері соціальних технологій проходять у Конгресі США другий день поспіль. У вівторок Цукерберг свідчив у Сенаті, в середу його запросили до Комітету з питань енергетики й торгівлі Палати представників.

Основні питання законодавців спрямовані на те, щоб з'ясувати бачення керівника Facebook щодо забезпечення приватності користувачів у соцмережі. Відповідь Цукерберга полягає в тому, що користувачі можуть самі налаштувати це у власних профілях.

Він також поінформував законодавців про те, що Facebook співпрацює зі спецпрокурором США у розслідуванні щодо втручання Росії у вибори в США. При цьому він підкреслив, що методи впливу постійно вдосконалюються, і фахівці компанії намагаються знаходити нові відповіді.

Тим часом виступ Цукерберга в Сенаті у вівторок посприяв неочікуваному підвищенню курсу акцій Facebook, які впали за останні тижні у зв'язку зі скандалами навколо взаємодії платформи з компанією Cambridge Analytica. За останніми повідомленнями, ця компанія отримала доступ до персональних даних 87 млн користувачів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ