Центральна виборча комісія України відтермінувала вибори у двох об'єднаних територіальних громадах через терористичну загрозу.

Про це у четвер, 1 листопада, повідомляє прес-служба ЦВК.

Зазначається, що 18 жовтня ЦВК отримала лист від Донецької обласної державної адміністрації "щодо неможливості забезпечити у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України належну безпеку громадян" під час проведення перших місцевих виборів у Криворізькій сільській об'єднаній територіальній громаді та додаткових місцевих виборів у Шахівській сільській об'єднаній територіальній громаді Добропільського району Донецької області.

У зв'язку з цим ОДА просила відтермінувати вибори, заплановані на 23 грудня, "до стабілізації ситуації".

"Розглянувши вказаний лист та інші документи, Комісія констатувала достатність підстав для встановлення нею неможливості забезпечити підготовку та проведення вищезазначених місцевих виборів", - зазначають у ЦВК.

Нагадаємо, раніше у жовтні Центральна виборча комісія призначила вибори у 125 об'єднаних територіальних громадах на неділю, 23 грудня 2018 року. Також ЦВК оголосила на цю дату додаткові вибори у 26 об'єднаних громадах.

ІА "Вголос": НОВИНИ