Як уже писав «Вголос», сьогодні Юлії Самойловій заборонили в’їзд в Україну на 3 роки. Таке рішення прийняте на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України.

У Міністерстві закордонних справ РФ рішення СБУ назвали «цинічним і нелюдським актом київської влади». Про це ТАСС повідомив статс-секретар, заступник міністра МЗС РФ Григорій Карасін.

«Це черговий відверто цинічний і нелюдський акт київської влади», - сказав він.

Водночас, перший заступник голови комітету «Держдуми» із культури Олена Драпіко переконана, що РФ тепер повинна відмовитися від участі у конкурсі в цьому році.

«Ми не повинні взагалі брати участь в цьому конкурсі, те, що вони (Київ) зробили, - це свинство. Наступного разу, коли десь в іншому місці буде проходити, може, ми її і пошлемо, гірше співати вона не стане. Ми про себе все знаємо, що ми гідні, і хто кращий, і не треба їм підігравати», - заявила Драпеко РІА «Новости».

Зі свого боку, сканадльний російський депутат Віталій Мілонов («Єдина Росія») заявив, що клопотатиме про включення в російський список санкцій всіх осіб, які беруть участь в організації конкурсу «Євробачення-2017» у Києві.

«Упевнений, що рішення стосовно нашої артистки приймали на рівні самого президента Порошенка і його найближчих поплічників. Мета цього лише одна - нишком, підленько, боягузливо принизити Росію», - сказав Мілонов агентству. 

Нагадаємо, в останній момент у РФ вирішили, що на конкурс поїде дівчина з інвалідністю Юлія Самойлова. Однак, є один нюанс –Самойлова їздила з гастролями до анексованого Криму, тобто незаконно перетинала кордон нашої країни. Тепер СБУ повинна вирішити, чи пускати Самойлову до країни. 

17 березня в СБУ заявили, що вибір артистки російською стороною був  абсолютно свідомо спланованим, щоб «знайти привід і подивитися на нашу реакцію». 

Представниця Росії на конкурсі Євробачення-2017 Юлія Самойлова, яка гастролювала в окупованому Криму, розповіла про цю поїздку. За словами Самойлової, вона виступала у Керчі. Для неї це була типова поїздка. Співачку дивує, чому це взагалі когось зачепило. 

Як відомо, 20 березня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що спецслужба підготувала рішення про заборону на в'їзд в країну російської представниці на конкурсі Євробачення-2017 Юлії Самойловій. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ