Про це повідомляє «Комерсант».

За даними «голови ради ветеранів» села Дальнє Надії Макаренко, яка доглядає за неофіційним похованням загиблих під час оборони Севастополя в 1941-1942 роках, солдат загинув під час Другої світової війни. Кілька років тому на місці одного з поховань виділили землю для індивідуального житлового будівництва. Власник ділянки, щоб вирівняти територію, зрівняв могилу з землею.

З 1980-го року Макаренко висаджувала на цій могилі квіти. Приїхавши одного разу, вона виявила, що на місці могили – високого пагорбу з квітами, побудували приватний будинок з парканом. Сусіди розповіли, що перед будівництвом ділянку вирівнювали бульдозером.

«Йому говорили, що там могила. Її і так добре видно було – високий горбок з квітами на ньому. Але він сказав, що купив землю і буде з нею робити, що захоче», – сказала Надія Макаренко.

Макаренко має намір зібрати підписи місцевих жителів і звернутися до окупаційної адміністрації муніципального округу. Однак довести, що на цьому місці було поховання, за словами «члена Загальної палати» Севастополя Григорія Донця, практично неможливо, оскільки могилу не внесли до реєстру.

За його словами, у Севастополі досі залишається безліч незареєстрованих поховань. Якщо забудовується така могила, то довести провину забудовника майже неможливо.

«Офіційні і військові поховання перебувають на обліку і реєструються. Якщо ця могила ніде не значилася, як не прикро, там вже від цього поховання ніяких слідів, швидше за все, не залишилося, і довести щось буде майже неможливо», – сказав Григорій Донець.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ