Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» повідомив екс-нардеп від ВО «Свобода», депутат Київради Юрій Сиротюк.

«Депутати Верховної ради від ВО «Свобода» одноголосно проголосували за позбавлення Надії Савченко депутатської недоторканності. Для себе ми чітко розуміємо, що одне – це робити гучні заяви проти Путіна, чим займалась Савченко. Через це вона фактичного свого часу стала обличчям спротиву. А зовсім інше – це спроба підриву державності, співпраця з окупантами для знищення України зсередини. Для себе ми чітко розрізняємо: Українську державу, її незалежність та українську владу, тобто режим, який зараз знаходиться при владі у виконавчих та законодавчих державних інституціях. Націоналісти усвідомлюють, що ключовим ворогом України є Путін. І будь який український політик не повинен допомагати агресору знищувати нашу державність. А тому, будучи опозиційною політичною силою, ми боремося проти олігархічного режиму, але не з метою, щоб на зміну Порошенку прийшов Путін. А для того, щоб усунути всі наслідки  російської окупації в Україні», - наголосив Юрій Сиротюк

Фейкова інформація, яку поширюють у соцмережах

Політик спростував, що ВО «Свобода» підтримує заяви Надії Савченко. А поширення фейкової інформації Юрій Сиротюк пов’язує із завтрашнім маршем «За українське майбутнє без олігархів».

«Жодних заяв на підтримку закликів Савченко щодо того, щоб повалити владу, користуючись завезеною з ОРДЛО зброєю, «Свобода» ніколи не робила. Зараз є величезне незадоволення суспільства діючою владою. І величезна недовіра,яка вже переростає у агресію. А тому влада, розуміючи, що єдиною політичною силою, яка може їй легітимно протистояти – це українські націоналісти, запускає у мережу фейки. Поява таких листівок свідчить про те, що влада дуже боїться маршу, який на 3 квітня разом з іншими націоналістичними силами готує «Свобода». А для дискредитації опонентів влада вкотре намагається вкотре використати свою улюблену маніпуляцію, яка називається «рука Кремля», - сказав «свободівець».

На сторінці «Собака Путина», яка, як видно із дописів, критикує усіх опозиційних до чинної влади політиків, навіть проплатили рекламу фейкового повідомлення. Висловити свою думку із цього приводу, якщо вона не відповідає думці автора фейкового повідомлення, неможливо - адміністратори блокують користувачів чи видаляють коментарі.

Юрій Сиротюк нагадав, що саме Петро Порошенко вручив Савченко звання Героя України, а до Парламенту Надія потрапила за списками «Батьківщини».

«Влада, щоб дискредитувати націоналістів, намагається встановити прямий зв'язок Надії Савченко з «Свободою». Хоча це не президент від «Свободи» давав Надії Савченко звання Герой України і не за списками нашої політичної сили вона йшла до Верховної Ради. Поширення брехливої інформації – це цинічний і підлий елемент інформаційної війни з використанням брудних заборонених прийомів щодо «Свободи». На жаль, влада дуже часто об’єктом цькування обирає націоналістів. Ми не чуємо такої активної діяльності щодо справжніх ворогів української державності – російського бізнесу, московських попів, проросійських політиків. Натомість – винні завжди націоналісти. Це показує, що влада боїться націоналістів. Бо якби влада нас не боялась – не було б таких брудних кампаній. Це нікчемно і низько», - прокоментував Юрій Сиротюк.

Інформацію про те, що ВО «Свобода» поширює листівки із закликом звільнити Савченко у мережі опублікував Спартак Сергієнко. Це член «Радикальної партії Ляшка» з м. Конотоп Сумської області. На сайті ЗМІ країни-окупанта ми знайшли інформацію про те, що персона з аналогічними ініціалами та місцем проживання, як у Спартака Сергієнка, брала участь у російському реаліті-шоу «Дом-2» ( авт., - мовою оригіналу).

Прохання кореспондентів «Вголосу» прокоментувати інформацію, звідки він взяв таку листівку, де її надрукували та про інші вихідні дані, конотопський політик з соцмережі видаляє.

ІА "Вголос": НОВИНИ