Цей документ розмістили на сайті УАПЦ.

«Президент у своїй промові попросив молитовної підтримки. Тож після кожного недільного чи святкового богослужіння звершувати молебні в яких возносити молитви за Всесвятішого Вселенського Патріарха Варфоломія, Священний Синод, Президента України та усіх тих хто робить все можливе для надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні», – вказано у тексті документу.

Сьогодні Верховна Рада підтримала звернення Президента України до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Виступаючи із трибуни ВРУ, Петро Порошенко запевнив, що поява єдиної православної церкви не порушуватиме право на свободу віросповідання, а також зміцнить єдність для боротьби з російським агресором.

Нагадаємо, 17 квітня Порошенко зустрівся із головами парламентських фракцій, на якій заявив про намір створити єдину Українську православну церкву.

Цього ж дня ввечері в Адміністрації президента відбулась таємна зустріч Петра Порошенка і всього складу Кабінету міністрів України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ