В районі селища Станиця Луганська Луганської області на лівому березі річки Сіверський Донець, контрольованому терористами, вранці 27 червня було помічено «велике скупчення живої сили».

Про це OBOZREVATEL розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб України Георгій Тука.

Повідомляється, що на на лівому березі Сіверського Дінця і в районі ще двох населених пунктів було помічено велике скупчення живої сили. Такого скупчення у бойовиків місцеві жителі не бачили вже кілька років. З цього приводу вони дуже стривожені.

Заступник міністра нагадав про випадок, який трапився там же у 2016 році.

Тоді терористи провели підлий прийом.  В один із днів, в кінці часу роботи КПВВ, коли вони зі своєї території випустили останню партію цивільних, за спинами цих цивільних через міст перейшли 4 сепаратисти. Бойовики сховалися під незруйнованим перекриттям моста.

«Наші на ці дії чомусь ніяк не відреагували. Була команда спостерігати. Поки наші спостерігали, ці там обладнали повноцінний блокпост. На нашому боці річки. Таким чином, мало того, що вони перебралися на нашу сторону річки, так вони ще й повністю контролювали мостову переправу». - розповів Тука.

За оцінками Туки, «в разі якщо у них виникне спокуса повторити подібний маневр, то тут можемо сподіватися виключно на нашу розвідку і наших військовослужбовців, тому що на крики і демарші з боку імпотентного ОБСЄ я зовсім не розраховую».

«Я не виключаю того, що у терористів може виникнути така спокуса – за допомогою підтримки регулярних військ Російської Федерації скористатися відведенням українських військ безпосередньо з берега, стрімко перебратися і захопити плацдарм вже на нашому березі», – переконаний він.

Тука розповів також і про інше непряме твердження таких побоювань.

За даними розвідки, «на одній з нарад у Пасічника один з місцевих »керівників«, »міцний господарник«, доповідав, що вони вже підготували металеву збірно-розбірну конструкцію, яку можна буде використовувати в якості переправи, не чекаючи ремонту пошкодженого мосту для переправлення транспорту».

Таким чином, «приготована конструкція у них вже є. Будуть вони її використовувати чи ні – не знаю», – резюмував Тука.

Як писав «Вголос», від початку доби в районі проведення операції Об’єднаних сил окупанти 12 разів порушили режим тиші, один український боєць отримав поранення.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ