У середу, 13 січня, ввечері Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький прилетів до України з відпочинку в Дубаях і мав зустрітися з журналістами, проте вислизнув із будівлі через «чорний хід».

Про це інформує Telegram-канал PavlovskyNews.

Раніше Тупицький заявляв, що 13 січня в аеропорту йому вручать підозру. Він назвав цей процес «шоу», яке влаштують за участі деяких ЗМІ та громадських активістів. Щоправда, ці звинувачення спростували в Офісі генпрокурора і сказали, що йому вже повідомили про підозру.

На першому поверсі аеропорту «Бориспіль» зібралися медійники і очікували на зустріч із Тупицьким. Проте відсторонений голова КСУ вийшов через інший прохід на другому поверсі.

Нагадаємо, що 27 жовтня 2020 року Конституційний суд ухвалив рішення про скасування е-декларування в Україні. Це призвело до виникнення серйозної конституційної кризи в державі.
У зв’язку з цим, 28 грудня Офіс генпрокурора скерував до президента України Володимира Зеленського клопотання про відсторонення Олександра Тупицького з посади голови КСУ терміном на два місяці.
9 грудня 2020 року глава держави підписав відповідний указ про відсторонення Олександра Тупицького з займаної ним посади терміном на 2 місяці.
Декілька днів тому Тупицького помітили на елітній віллі в Об’єднаних Арабських Еміратах, куди він прилетів 6 січня.

Читайте більше новин до теми:

ІА "Вголос": НОВИНИ