Новостворені в Україні міністерства або ті, що змінили назву, поки не зможуть працювати. Екссекретар РНБО Олександр Турчинов пояснив, що потрібно робити для перезапуску міністерств.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«29 серпня під час затвердження складу нового уряду були створені нові міністерства шляхом об‘єднання декількох міністерств, які працювали в попередніх урядах, а також шляхом зміни їхніх назв. Зменшення кількості міністерств - достатньо логічний крок, але він повинен професійно готуватись. Після вчорашнього голосування втратили свою легітимність міністерства, які працювали за минулих урядів та не отримали нових очільників і не потрапили до складу нового Кабміну», - наголосив він.

За словами Турчинова, ліквідація цих міністерств - юридично складний, витратний і тривалий процес.

«Усі міністерства, які отримали нові назви, не мають нічого, крім цих назв та новообраних міністрів: ані положень, які потрібно затверджувати, ані штату, а головне - жодної копійки бюджетних призначень, які, відповідно до Закону »Про бюджет України”, закріплені за міністерствами, що підлягають ліквідації. Серйозні державні рішення мають спиратися не тільки на інформаційну складову. Є ще одна важлива складова, яка має назву «державне управління». Такі рішення потребують серйозної підготовчої роботи, яку бажано проводити до їхнього ухвалення", - додав екссекретар РНБО.

Окрім цього Турчинов пояснив, що для нормального функціонування новостворених міністерств Верховна Рада повинна знову повернутися до питання Кабміну, щоб повністю переформатувати чинний бюджет, перезапустити роботу новостворених структур і підрозділів.

Як писав «Вголос», стало відомо, скільки заробляють працівники Міністерства освіти.

ІА "Вголос": НОВИНИ