Керівник виборчого штабу блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов не виключає зближення позицій та об’єднання зусиль БЮТ і "Нашої України" перед або після парламентських виборів, але за наявності кількох умов, передає УНІАН.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

"Коли наші колеги припинять використання "чорних технологій" і вибачаться за це, коли вони не формально розторгнуть меморандум між Ющенком І Януковичем, а реально підуть цим шляхом і відмовляться від заходів, які компрометують ті ідеали, за які ми ще рік тому боролися всі разом”, тоді БЮТ може простягнути їм руку, наголосив Турчинов.

"Але ж до цього треба, щоб вони відмежувались від тих зрадницьких позицій, на яких сьогодні перебуває один з лідерів "Нашої України", зокрема пан Єхануров, й одна із принципових умов для цього – це денонсація (українсько-російської газової) угоди, яка фактично знищує економічну перспективу і економічну незалежність України", - вважає він.

Турчинов спростував "вигадки пана Безсмертного і речників "Нашої України", що БЮТ входить до "якихось тандемів або тріад", до яких входить і політична сила Віктора Януковича. "Тривалий час був тандем Ющенко-Янукович, який базувався на меморандумі", - зазначив він, наголосивши, що БЮТ сподівається, що Президент і прем’єр-міністр відкликали свої підписи не лише під самим меморандумом, "але й під тими документами, які були підписані на базі цього меморандуму, які протирічать і Конституції, і законодавству".

Кореспондент


ІА "Вголос": НОВИНИ