Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

«Зведення Росією моста через Керченську протоку в окупованому нею Криму створило ряд серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовим з яких є загроза безпеці Української держави. Завдяки мосту тепер можна оперативно перекидати значні сили сухопутних військ РФ до Криму з подальшим проведенням наступальних операцій на півдні України», – сказав політик.

Секретар РНБО зауважив, що побудувавши Кримський міст, Росія отримала можливість здійснювати незаконний контроль над судами, які перетинають Керченську протоку, і блокувати в будь-який момент українські порти в Азовському морі.

«Україна має можливість затримувати російські кораблі, які своїми діями порушують наше законодавство... Але якщо ми діємо адекватно в рамках міжнародного законодавства, то Росія, як завжди, грубо порушує норми міжнародного права, проводячи незаконний огляд кораблів, що йдуть в українські порти. Це фактично продовження гібридної війни в економічній площині, демонстрація готовності здійснити блокаду наших портів на Азовському морі», – наголосив Турчинов.

ІА "Вголос": НОВИНИ