Влада Туреччини звинуватила Євросоюз у безвідповідальному ставленні до бойовиків терористичної організації «Ісламська держава», які знаходяться в таборах для полонених на півночі Сирії,

Про це повідомляє Reuters.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, маючи на увазі ситуацію, при якій Анкара повинна займатися проблемою самотужки, заявив, що це просто неприйнятно і безвідповідально.

За його словами, якщо в доступному для огляду майбутньому ставлення окремих країн і Брюсселя до проблеми не поміняється, Туреччина може почати відправляти полонених терористів до Європи.

До недавнього часу полонених бойовиків ІДІЛ охороняли в таборах сирійські курди. Але після початку операції турецької армії Джерело миру контроль перейшов до військових цієї країни.

Раніше із закликами судити бойовиків, які містяться в таборах, на їх батьківщині в європейських країнах виступало керівництво США.

Як писав «Вголос», Палата представників Конгресу США схвалила пакет санкцій проти Туреччини через проведення військової операції у Сирії та придбання російських ЗРК С-400.

ІА "Вголос": НОВИНИ