Про це йдеться у звіті Єврокомісії щодо ситуації в Туреччині, який буде опублікований у вівторок, зазначає Welt

"Туреччина зробила великі кроки в напрямку від ЄС", - вказано у документі.

Також зазначено, що за нинішніх обставин не передбачено планів про відкриття нових глав на переговорах про вступ з Туреччиною.

Разом з тим, для виправлення ситуації Єврокомісія закликає Туреччину найперше ліквідувати надзвичайний стан, впроваджений після спроби державного перевороту в 2016 році. Також необхідно покласти край ослабленню ефективного розподілу гілок влади у політичній системі, включаючи необхідність поглибленої співпраці з Радою Європи.

Єврокомісія констатує "серйозний рецидив в області правосуддя, реформі державного управління, основних прав і свободи слова". Крім того, прогнозуються подальші рецидиви "в зростаючій кількості в інших сферах".

Слід додати, що Брюссель похвалив Туреччину тільки за "просунуту ринкову економіку". Крім того, відзначається, що Туреччина зробила "видатні зусилля" для прийому понад більш ніж чотирьох мільйонів біженців.

Як відомо, Туреччина отримала статус країни-кандидата на членство в ЄС у грудні 1999 року. Президент країни Раджеп Таїп Ердоган неодноразово заявляв, що членство в ЄС залишається стратегічною метою для Туреччини, й уряд планує продовжити переговори про вступ.

ІА "Вголос": НОВИНИ