Про це повідомляють турецькі мас-медіа, - пише DW.

Турецький уряд обміняв двох заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова на двох росіян, яких звинувачують у шпигунстві. Про це в середу, 29 листопада, повідомив турецький телеканал Haberturk. Росіяни Олександр Смирнов та Юрій Анісімов були арештовані в Туреччині в квітні 2016 року. Їх звинувачували в плануванні вбивств чеченських дисидентів і донедавна тримали під вартою в Туреччині, повідомляє телеканал із посиланням на судові документи.

Нагадаємо, 25 жовтня Росія звільнила і передала Туреччині Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Haberturk повідомляє, що ці два випадки пов’язані між собою. За даними каналу, прокурор звернувся до стамбульського суду з проханням звільнити двох російських агентів в рамках прийнятого в серпні указу, який дає президенту право обмінювати або видавати іншим державам іноземних громадян, ув’язнених в турецьких в'язницях.

У вересні Ахтем Чийгоз був засуджений російським судом в анексованому Росією Криму до 8 років колонії суворого режиму за звинуваченнями в організації масових заворушень поблизу будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі у лютому 2014 року. Ільмі Умеров був засуджений до двох років колонії-поселення за звинуваченням у «закликах до порушення територіальної цілісності РФ». Але 25 жовтня Росія звільнила Умерова й Чийгоза та передала їх Туреччині.

ІА "Вголос": НОВИНИ