Тим, у кого знаходять зображення Ґурбанґули Бердімухамедова, погрожують звільненням й адміністративною відповідальністю, повідомляє «Радіо Азатлик».

Уперше про проблеми, пов'язані з використанням портрета президента Туркменистану замість туалетного паперу, стало відомо в березні. Директора однієї зі шкіл звільнили з формулюванням «не впорався з повноваженнями» після виявлення в шкільному туалеті газет із портретами президента. Після цього перевірки стали масовими. Регіональні чиновники від коментарів відмовилися.

Забруднені фотографії президента дільничним наказано також шукати на звалищах серед побутового сміття всередині житлових кварталів. За кожним звалищем закріплені персональні доглядачі, які зобов'язані перевіряти сміття, шукати зіпсовані фото в газетах, встановлювати будинок і квартиру за вказаним на виданні номером будинку передплатника і доповідати в органи.

Зараз у Туркменістані регулярно виходять 62 видання. Незалежних серед них немає – всі вони пов'язані з президентом і його адміністрацією. І кожна газета або журнал зобов'язані друкувати портрет голови держави на першій шпальті. Всього ж зазвичай в одному номері не менше двох фотографій президента, а у свята фото Ґурбанґули Бердімухамедова публікується на кожній шпальті.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ