Про це кореспондентові «Укрінформу» повідомив один із авторів концепції проекту Сергій Підмогильний.

«Маршрут проляже п'ятьма районами волинського краю. Рівненщина багата лісами, річками та озерами, якими легко й зручно пересуватися, можна гарно відпочити. Туристичною родзинкою маршруту буде бортництво як давній вид бджільництва, який тут зберігся. До створення маршруту залучатимемо пасічників, виробників сувенірної продукції, власників екосадиб і перевізників. Визначними місцями «Медового кола» стануть «Тунель кохання» у Клевані, Парк караїмів у Деражному, заказник «Базальтові стовпи», ландшафтний парк «Надслучанська Швейцарія», - розповів Підмогильний.

За його словами, проект створюється як для велосипедистів, так і для автомобілістів, до основних місць можна буде дістатися і з перевізниками.

Організатори нового туристичного маршруту вважають, що він є стратегічним для краю, бо активізує сільські громади через розвиток «зеленого туризму». Це сприятиме зайнятості місцевих мешканців, наповнюватиме бюджети громад, розвиватиме території.

У перспективі до проекту залучатимуть іноземних експертів, зокрема, з Польщі та Білорусі. Також одним із завдань маршруту є його включення до міжнародної мережі «Зелених шляхів» (Greenways), щоб пожвавити туристичний потік з-за кордону.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ