Про це повідомляє УНН з посиланням на «Deutsche Welle».

«На початку травня в анексованому Криму офіційно стартував туристичний сезон... Цього року російські туроператори зафіксували падіння продажів в період травневих свят. За їх даними, в Крим відправилися на 38% туристів менше, ніж в 2016 році», – йдеться у повідомленні.

Дані туроператорів, як зазначається, підтверджують власники приватних готелів і готелів, розташованих на південному березі Криму.

«У нас в травні спостерігалося падіння потоку на 35-40%», – розповів співробітник готелю в селищі Кореїз.

За його словами, це дає підставу припускати, що кількість туристів в липні-серпні знизиться на 20-30%. Одна з головних причин втрати інтересу росіян до Криму в цьому році – погодні умови. «Ідуть дощі, море не прогрілося – холодна вода відлякує туристів», – пояснив він.

Інший фактор, за словами співрозмовника, високі ціни і низький сервіс в Криму. Зі слів офіціанта одного з закладів на набережній Професорського куточка, «якщо порахувати всі витрати, то 10-денний відпочинок в Криму для сім'ї з 3-4-х людей обійдеться як мінімум в 800-900 доларів США».

В результаті, туристи роблять вибір на користь прямих конкурентів. У випадку з півостровом – це Туреччина, пише видання.

Як писав «Вголос», в окупованому Росією Севастополі вирішили помолитися за успішний туристичний сезон.

ІА "Вголос": НОВИНИ