Про те, як туризм став частиною її життя, та особливості мандрівок в Україні вона розповіла сьогодні, 11 лютого, у межах живої бібліотеки «Feminimum» від Інституту українських студій, передає кореспондент «Вголосу».

Зараз Оксана працює в туристичній компанії. Знайомить людей із надзвичайними місцями України. При цьому сама об’їздила майже всі країни Європи.

«Спочатку подорожувати із незрячим сином було важко. Адже він питав про все: як виглядають хмари чи небо - і довелося пояснювати і описувати. Але згодом Лука почав сприймати подорожі на слух, зокрема запам’ятовувати звуки різних музичних інструментів. Навіть зараз, коли йдемо у гори, він по моїх мікрорухах руки орієнтується на дорозі», - розповіла вона.

Оксана також зазначила, що в останні роки українці більше подорожують своєю країною. «Зараз добре розвивається промисловий туризм, особливо в центральній Україні: там проводять екскурсії кар’єрами, шахтами», - уточнила вона. Загалом подорож для неї вже є стилем життя.  «Немає у мене жодної подорожі, про яку б я пошкодувала, скільки б вона не коштувала», - акцентувала львів’янка. 

За її словами, навіть зараз, зважаючи на економічну ситуацію в країні, теж можна подорожувати та відкривати для себе багато цікавого. «Є багато способів організовувати бюджетні мандрівки та відкривати надзвичайні місця в Україні», - резюмувала Оксана.

ІА "Вголос": НОВИНИ