Про це повідомляє 5 канал.

Руслан Біланинець демонструє відео інциденту, відзняте на мобільний. Колишній боєць батальйону особливого призначення «Січ» розповідає: 15 серпня придбав у касі столичної автостанції пільговий квиток на маршрутку Київ-Черкаси. Натомість водій відмовився везти демобілізованого. Мовляв, на цей рейс уже є два пільгові пасажири.

«Я тебе не повезу. Кажу, а чого? «Бо ти третій, тут уже двоє таких як ти». Сказав, що диспетчер підійде. Підійшов диспетчер і сказав, що я нікуди не поїду через те, що вже є (пільгові) місця», – розповів демобілізований боєць.

Зрештою, вдалося досягти компромісу, і Руслан таки поїхав у цьому автобусі за пільговим місцем. Тим часом, у компанії-перевізнику наполягають: коли водій відмовляв демобілізованому, то діяв законно, бо існують квоти на перевезення пільговиків.

«На сьогодні наше товариство перевезло 21 тисячу осіб безкоштовно – за власний рахунок. Ми не отримали жодної гривні», – каже представник компанії перевізника Вікторія Клінт.

«Якщо розділити на 360 днів, то виходить 58 осіб на день. Тому товариство прийняло рішення перевозити в одному автобусі по два учасники АТО», – зазначає перевізник.

Не побачили порушень у цій суперечці й чиновники, які з'ясовували обставини інциденту. «За даною ситуацією можу сказати, що пільговикові, учасникові АТО не було відмовлено у пільговому перевезенні. Йому було запропоновано, оскільки в автобусі вже були два пільгові місця, поїхати іншим автобусом через 30 хвилин», – зазначив старший інспектор управління «Укртрансбезпеки» у Черкаській області Олександр Бичек.

Тим часом, демобілізований боєць тепер має намір позиватися до суду через поведінку водія. «Щоб він хоча би вибачився, як мінімум, а як максимум, я думаю, можливо, у нього не вперше таке відбувалося через те, що він дуже агресивний. Взагалі не розумію, до чого така агресія», – пояснив учасник АТО.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ