Про це лідер партії «Рух нових сил» сказав на брифінгу у Києві, повідомляє Укрінформ.

«У мене ж робоча віза до Сполучених Штатів Америки. Можу працювати там. І в мене, до речі, є пропозиції щодо роботи в США, я бажаний гість у Польщі, Литві та інших європейських країнах, але там я гість. А тут, в Україні, я почуваюся, як удома, тому взяв на себе ризики і не відмовився повернутися сюди попри всі застереження», – сказав Саакашвілі.

За словами політика, він має відомості про те, що його «хочуть депортувати», однак обстоюватиме свої права.

Нагадаємо, сьогодні суд в Тбілісі заочно засудив екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі до трьох років позбавлення волі. Політику було пред'явлено обвинувачення за статтею «зловживання службовими повноваженнями» у справі Сандро Гиргвліані.

Згодом Міхеїл Саакашвілі заявив, що вважає вирок грузинського суду повністю незаконним і таким, що суперечить всім міжнародним, національним нормам і здоровому глузду.

Як писав «Вголос», 3 січня суд у Києві відмовився зобов'язати ДМС розглянути питання про надання Саакашвілі додаткового захисту.

Нагадаємо, управління міграційної служби Київської області відмовило екс-голові Одеської ОДА Саакашвілі в наданні додаткового захисту від примусової екстрадиції до Грузії.

У ДМС заявляли, що грузинський політик Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ