Ідеолог і творець торгової компанії «Мегаполіс-Україна» (з 2016 року — TEDIS Ukraine) Борис Кауфман намагається домовитися про «співпрацю» із новою владою.

Про це повідомив у своєму «Фейсбуці» український журналіст і публіцист Сергій Руденко.

«[Борис Кауфман] Це та людина, яка була творцем та ідеологом компанії »Мегаполіс-Україна« (з 2016 року — TEDIS Ukraine). Нагадаю, що цю компанію було створено ще 2011 року. Так-так, за Януковича. Який мав свій інтерес у цьому бізнесі, у якому були і найбільші виробники міжнародних компаній - Philip Morris International, Japan Tobacco International etc.

Ідея «Мегаполісу», реалізована Кауфманом, проста: він призначений збирати різницю між оптовою вартістю сигарет, що виробляються в країні, та їх роздрібною вартістю. Ця схема подобалась і Януковичу, а після – і команді Порошенка (говорила про причетність Луценка і Ложкіна). При чому »Мегаполіс«, як писали медіа, де-факто був структурним підрозділом однойменної російської групи компаній, яка входила до бізнес-імперії наближеного до Путіна бізнесмена Ігоря Кесаєва. В цю ж групу входить відомий виробник зброї для російських військових - завод імені Дегтярьова.

І от. Змінилась влада в Україні. Але тільки Кауфман лишається незмінним. Йому, як і раніше, потрібна підтримка влади. І я більш, ніж переконаний: таку підтримку він знайде. Бо якщо люди Ахметова очолюють обласні державні адміністрації, то що заважає команді Зе зробити Кауфмана активним учасником нової-старої української економіки. Правда ж?» - пише Руденко.

ІА "Вголос": НОВИНИ