У BuzzFeed повідомили, що заблоковані користувачі Twitter отримали від соцмережі лист, в якому йшлося про політику створення безпечного інтернет-середовища, якої дотримується компанія, а також наводились пояснення, чому їхні акаунти були заблоковані. Користувачі припускають, що тимчасові обмеження вводяться за використання ненормативної або образливої лексики. Вони також припустили, що функція працює автоматично, але офіційних підтверджень цьому немає.

На початку місяця в Twitter повідомили про запуск нових інструментів для боротьби з негативними коментарями, в тому числі, з тролінгом. Про тимчасове блокування акаунтів не йшлося, втім, повідомлялось, що заблоковані тролі більше не зможуть створювати нові екаунти, у відповідь на пошукові запити відображатимуться «безпечніші результати», повідомлення образливого змісту будуть приховуватися.

Як відомо, адміністрація соцмережі Twitter з лютого 2016 року заблокувала приблизно 235 тис. облікових записів за порушення своїх правил, що стосуються пропаганди екстремізму.

Нагадаємо, восени 2016-го Twitter дозволив блокувати образливі публікації за ключовими словами, хештегами та емодзі.

ІА "Вголос": НОВИНИ