Всеукраїнське об'єднання «Свобода» виступає категорично проти нового трудового законодавства, пропонованого владою, та висловлює свою підтримку профспілкам України.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Свобода» - категорично ПРОТИ нового трудового законодавства від влади ЗЕ. Бо це — не про працю. Це — узаконення рабства!« - пише Тягнибок.

Лідер націоналістів перерахував зміни, передбачені законопроектами від »Слуги народу" та Уряду:

- працівників дозволено звільняти в будь-який момент, просто за бажанням роботодавця, без причини і без погодження із профспілкою;

- дозволено звільняти вагітних і тих, хто перебуває у відпустці по догляду за дитиною;

- дозволено звільняти за відсутність на роботі протягом 5 хвилин, за невиконання розпорядження роботодавця, навіть якщо воно не входить в трудові обов'язки, а також за «розголошення комерційної таємниці» без вироку суду;

- дозволено переводити працівника на інше робоче місце без його згоди;

- понаднормова робота стає нормою і оплачується в 5 разів менше, ніж досі;

- частина соціальних гарантій працівникам - скасовується;

- профспілки як такі зникають в принципі.

«Фактично українців хочуть закріпачити. Офіційно. За законом! І це не тільки «Свобода» каже, а й весь цивілізований світ, - наголосив свободівець і процитував заяву Міжнародної конфедерації профспілок:

»УРЯД УКРАЇНИ СТОЇТЬ НА БОЦІ ОЛІГАРХІВ та багатонаціональних корпорацій, виступає проти працівників, громадськості та профспілок...Ми засуджуємо український уряд за нерозсудливі порушення своїх міжнародних зобов’язань, через які країна ризикує втратити важливу підтримку в Європі та світовій спільноті«.

»Свобода« підтримує акції протесту профспілок, які сьогодні відбуваються по всій Україні. Тільки люди на вулицях здатні зупинити цю владу», - додав Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ