Про це в етері каналу «112 Україна» заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи інформацію про відсутність у керівництва МВФ наміру розглянути питання про надання Україні третього траншу кредиту, передає прес-служба «Свободи».

Олег Тягнибок наголосив, що ця позиція МВФ – дуже серйозний сигнал чинній владі, бо саме спекулюючи на цьому питанні, влада та уряд розпочали «драконівське підвищення тарифів на тепло, електроенергію, гарячу й холодну воду тощо».

«Збільшуючи тарифи, розповідали: українці потерпіть, бо це, мовляв, вимога МВФ, і якщо не збільшити тарифи – Україні не дадуть третього траншу. Тарифи підняли, і люди тепер із жахом чекають платіжок на величезні суми.

В ідеалі владі треба просто менше красти, аби не брати позики. І 25 мільярдів кредиту насправді не підуть на розвиток української економіки, забезпечення соціяльної справедливости. Цими грошима просто перекриватимуть попередню заборгованість України перед тими ж таки зовнішніми інституціями. А людей вчергове обдурили, змушують терпіти, а фактично – обкрадають», – зазначив очільник «Свободи».

ІА "Вголос": НОВИНИ