Про це інформує прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода».

Це пов'язано, зокрема, як із закономірними процесами партійного будівництва, новим членством, так і з появою на політичному полі нових псевдонаціоналістичних політичних проєктів, які, паразитуючи на патріотичній риториці, прагнуть набути владних повноважень. Такий погляд очільник націоналістів висловив 16 серпня 2015 року під час зустрічі з активом Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» в рамках ідеологічного вишколу, який ініціював Інститут політичної освіти ВО «Свобода».

Як зазначив Олег Тягнибок, ще на лютневому партійному з'їзді після ретельного аналізу стану справ у партії, в призмі останніх загальнонаціональних тенденцій суспільно-політичного життя було ухвалено рішення посилити ідеологічну роботу всередині партії серед її активістів та прихильників.

«Ідеологія українського націоналізму є основою діяльності партії. Це – фундамент, від якого ми відштовхуємось у своїй повсякденній роботі, який зобов'язаний мати кожен «свободівець». Якщо партія має ідеологію, світогляд, якщо її побудовано на принципах внутрішньопартійної ієрархії та дисципліни, така партія є непереможною. Саме за такими принципами ми і намагаємося розбудовувати організацію», – наголосив Олег Тягнибок.

Він також зауважив, що для цього Інститут політичної освіти ВО «Свобода» на чолі із заступником голови ВО «Свобода» Олександром Сичем започаткував серію ідеологічних вишколів, яка зараз перебуває на завершальному етапі.

Окрім того, в Івано-Франківську було проведено чергову, вже шосту за ліком, Всеукраїнську наукову конференцію за участю провідних українських науковців, дослідників націоналізму, членів та прихильників ВО «Свобода». Олег Тягнибок зазначив, що конференція одержала схвальні відгуки в наукових колах, а відтак практику її проведення буде продовжено.

Також напередодні проведення місцевих виборів «свободівці» ініціювали створення спеціальних робочих груп під головуванням Олега Гелевея, які мають провести відповідні навчання та підсумкові індивідуальні співбесіди з усіма потенційними кандидатами в депутати місцевих рад, яких планують висувати місцеві осередки партії на виборах у жовтні цього року.

«Це хороша можливість підтягнути внутрішньопартійну дисципліну і посилити ідеологічну основу нашої політичної сили. Після місцевих виборів у 2010-му депутатами стали понад 2,5 тисячі «свободівців», а наші осередки значно розрослися. Однак не всі з них вони дотримувалися партійної лінії. Тому напередодні чергових місцевих виборів ми вирішили провести своєрідний партійний «аудит» і зрозуміти, чим керуються наші партійці й кого ми делегуватимемо у владу. Адже чітко усвідомлюємо, що завтрашній день – це не протистояння між «Свободою» та іншими партіями, а боротьба за те, якою буде Україна – націоналістичною чи лібералістичною», – підкреслив Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ