Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

За словами націоналіста, якби з часу реформування поліції минуло кілька місяців, чи навіть рік, ми могли б нарікати на «непридатне» законодавство чи непридатні» кадри. Однак пройшло вже три роки - і ми бачимо, що ця реформа фактично не відбулася.

«За ці три роки мені доводилося кілька разів мати справу з новими правоохоронцями і я не можу сказати, що вони чимось відрізняються від колишніх. Фаховості мало. Пригадайте, як формували цих нових поліцейських. Людей, які не мали відповідної юридичної чи фахової освіти, у швидкому темпі за три місяці нібито вивчили іноземні спеціалісти. Їм дали зброю і випустили на вулиці. На початках це було позитивно: нова форма, усмішки, селфі і таке інше. Але рівень злочинності в нас росте. І якщо ми запитаємо людей, які мали справу з цими правоохоронцями, то переконаємося, що фактично ніякої реформи і не відбулося. Навпаки, у багатьох випадках стало набагато гірше», - зазначив Тягнибок.

Також лідер націоналістів вказав на статистику Нацполіції, згідно з якою, переатестацію пройшли 86 219 колишніх правоохоронців, а це - 93% від тих, хто у принципі проходив цю атестацію.

«Тобто багато людей у цій новій поліції залишилися зі старих правоохороних органів, особливо це видно у східних областях», - наголосив Олег Тягнибок.

«Разом з тим, більшість фахових людей, які займалися специфічною роботою, або самі пішли із поліції, або були відлучені від цієї роботи з різних причин. На їхні місця прийшли некваліфіковані люди, яким бракує знань для цих посад», - додав очільник «Свободи».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ