У вівторок, 17 січня Всеукраїнське об’єднання „Свобода” презентувала свої виборчі списки та Програму захисту українців, з якою партія йде на парламентські вибори 2006 року у містах Бережани, Козова та Підгайки Тернопільської області. Про це повідомляє прес-служба ВО „Свобода”.

Як і під час інших зустрічей Голові Всеукраїнського об’єднання „Свобода”, народному депутату України Олегу Тягнибоку та доценту Національного університету „Львівська політехніка” Ірині Фаріон доводилося відповідати на багато запитань. Зокрема, людей цікавило ставлення представників Всеукраїнського об’єднання „Свобода” до різноманітних політичних сил, які своїми діями підривають авторитет та навіть загрожують незалежності та цілісності Української держави.

Голова Всеукраїнського об’єднання „Свобода” Олега Тягнибока погодився, що є ціла низка політичних сил проросійського лоббі в Україні, які не повинні існувати як політичні сили в нашій державі. Разом з тим, лідер „Свободи” нагадав, що саме він у Верховній Раді виступив ініціатором проекту закону про люстрацію, який народні депутати бояться приймати.

„Зокрема мною був запропонований проект закону про заборону комуністичної ідеології, у якому є пункт про заборону політичних сил, які сповідують антиукраїнську, людоненависницьку ідеологію, яка шкоду робила Україні і українцям не тільки у минулому столітті, а й саме зараз керує дестабілізацією у нашій країні”, - нагадав Олег Тягнибок, додавши, що „однозначно, таки сили необхідно забороняти”.

Всеукраїнське об'єднання „Свобода” зареєстроване в Міністерстві юстиції 16 жовтня 1995 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ