«Що сталося? Чому із 70 відсотків довіри до нової влади цифри стали низькими і великою стала проблема реваншу Януковича? – риторично запитувала прикарпатців учора, 30 січня, під час півторагодинного кількатисячного мітингу на Вічевому майдані Івано-Франківська лідерка блоку БЮТ Юлія Тимошенко.

Головна «бютівка» Тимошенко констатувала: «Влада нині не має великої підтримки, але не треба давати шанс групі Ахметова-Януковича. Коли сьогодні 1770 підприємств звернулися до Президента, бо вони на межі закриття через обмеження в постачанні газу, хто за це відповість? Мабуть ті, хто заробив на тій угоді. Ми не дамо випадковим чиновникам закупити усе».

Юлія Тимошенко говорила про те, що «Росукренерго» створили у 2004 році Кучма-Янукович, і, мовляв, «це вони дали монопольні права кримінальним посередникам», а вона хоче, «аби у нас не стало чиновників, які здають національні інтереси».

За словами Юлії Володимирівни, «на парламентських виборах боротимуться не 45 партій, а дві сили — Янукович і БЮТ. І, мовляв, то не правда, що Тимошенко конкурує з Ющенком».

«Ми будемо конкурувати з командою Януковича, – стверджувала Юлія Тимошенко, бо партія «Наша Україна» і Президент – це не одне й теж. В «Нашій Україні» йдуть ті люди, які руйнують нашу єдність. Вони вже ведуть переговори з Януковичем» .«Наша Україна» має людей, які нею керують. І це не Руслана, і не Єхануров. Чим менше їх прийде в парламент, тим буде краще. А я не втомлюся простягати руку Ющенку».

На переконання Юлії Тимошенко, «єднання з Януковичем – це гарантія , що наведення порядку в Україні не буде».

«Ні за яких обставин БЮТ не створить коаліцію з Януковичем або з будь- якими клановими партіями, – запевнила прикарпатців Тимошенко. – Або ми будемо з Президентом, або наша політична сила буде в опозиції».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ