Лідер БЮТ Юлія Тимошенко ставиться до Соціалістичної партії України як до партнера, але має кілька питань до неї, передає УНІАН.

Як повідомили в прес-службі БЮТ, про це вона сказала на прес-конференції в місті Могилів-Подільський, відповідаючи на питання журналістів про її ставлення до Олександра Мороза і СПУ.

"Перше питання, яке я б хотіла поставити, – чому фракція СПУ, що на словах так піклується про дітей війни, голосувала за ухвалення бюджету, у якому не закладено на цю справу жодної копійки?", – запитала Тимошенко.

Друге питання стосується міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, котрий є представником Соцпартії в уряді. "Після Помаранчевої революції всі представники старої влади дали свідчення один проти одного, і цими свідченнями в міністра забиті всі шафи. Однак Кучма і його камарилья ходять по країні з виглядом переможців, – заявила Тимошенко. – Проти всіх них можна легко відкрити справи, тому що ці матеріали опубліковано вже навіть в Інтернеті. Але складається таке враження, що він туди не заходить".

"По-третє, хочеться звернутися до керівництва Фонду держмайна, що, як відомо, теж належить до СПУ. Чому за чотири місяці жодне вкрадене підприємство не повернуто в державну власність?", – запитала вона Валентину Семенюк.

Крім того, Тимошенко зауважила своєрідність редакційної політики газети "Сільські вісті". "Коли доходить до негативного висвітлення діяльності політиків, то складається враження, що інших прізвищ, крім Тимошенко, ця газета не знає", – сказала вона.

Водночас, екс-прем’єр зазначила, що "не ображається на Олександра Олександровича", хоч і його хоче запитати, "чому, наприклад, його фракція заблокувала голосування щодо цукру 2005 року, коли я була прем’єр-міністром, тоді як за рік до цього, за Кучми, підтримала аналогічну постанову?".

Deputat.org.ua

ІА "Вголос": НОВИНИ