Заступник керівника БЮТ Микола Томенко заявив, що 1 березня в блоці буде проведено "чистку партійних рядів".

"1 березня кандидати в депутати від БЮТ будуть здавати перший іспит перед виборцями. Комісія центрального штабу блоку прийме рішення, що однозначно буде передбачати виключення окремих кандидатів з виборчих списків БЮТ", - повідомляють у прес-службі Томенка.

"Ця своєрідна "чистка партійних рядів" є нашою відповіддю на недосконале законодавство, що не дозволяє виборцям висловити своє відношення до окремих кандидатів у списку політичної сили, якій вони симпатизують, у день голосування", - підкреслив Томенко.

За словами представника БЮТ, у число головних критеріїв, за якими буде проводитися відбір, включено суспільне сприйняття кандидата в депутати, публікації в ЗМІ про нього і ступінь його участі у виборчій кампанії.

Томенко нагадав, що кілька десятків осіб, яких називали серед ймовірних кандидатів на включення у виборчі списки БЮТ у ради різних рівнів, не були внесені в списки через публікації в ЗМІ, що змушують засумніватися в хорошій репутації цих кандидатів.

Заступник керівника БЮТ нагадав також, що обов'язковою умовою для включення в списки блоку було і залишається підписання кандидатом угоди з визначеними зобов'язаннями.

Серед них - відмовлення, у випадку обрання депутатом, від депутатської недоторканності і різних депутатських пільг.

"Тому ми позитивно відносимося до появи в ЗМІ критики на адресу тих чи інших персоналій, що включені у виборчі списки БЮТ. Адже статус кандидата не означає, що вони автоматично стануть депутатами", - підкреслив Томенко.

Нагадаємо, 28 грудня 2005 року ЦВК зареєстрував кандидатів у депутати, включених у виборчий список БЮТ.

Українська правда з посиланням на Ліга

ІА "Вголос": НОВИНИ