Лідер БЮТ Юлія Тимошенко прогнозує відставку уряду прем'єра Віктора Януковича через проект бюджету України на 2007 рік.

Про це вона заявила на прес-конференції у Львові сьогодні.

«На цьому бюджеті мусить закінчитися і історія цього уряду», - сказала Тимошенко.

«Такого бюджету ще наша країна не мала, це не бюджет, це блискучий бізнес-план, де спланована кожна копійка, яка йде на компенсацію бізнес-структурам команди Януковича», - додала вона.

Тимошенко обурила стаття в проекті бюджету про те, що уряд може надавати фінансові гарантії будь-якій бізнес-структурі під будь-який проект без обмежень. «Це приблизно на 20 років вперед бюджету в Україні не буде. Це значить, що всі банки світу отримають гарантії України, а отримують ці гроші конкретні структури чисто конкретних хлопців», - зазначила вона.

«Найбільше мене здивувало колосальне збільшення доходів бюджету за рахунок місцевих податків. Пенсії - ні копійки плюс, заробітної плати - реально плюс ні копійки, бо зарплата зростає на 7%, а тарифи вдвічі. Не виділено жодної копійки на будь-який проект, який стосується людей», - підкреслила Тимошенко.

За її словами у цьому проекті бюджету кожна стаття є бізнес-проектом для відбивання грошей, потрачених командою Януковича на парламентські та президентські вибори

«Ми зробимо все, щоб цей бюджет не пройшов», - наголосила лідер БЮТ.

Тимошенко також сподівається, що президент не підпише такий «антидержавницький, антинародний бюджет».

Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ