Блок Юлії Тимошенко вимагає порушити кримінальні справи проти колишніх високопосадовців за розкрадання державно майна за матеріалами допиту колишнього голови Фонду Держмайна Михайла Чечетова, який був оприлюднений в мережі Інтернет. Про це заявив представник партії «Батьківщина» Михайло Бродський на прес-конференції у понеділок.

За словами Бродського, цей допит відбувся ще в травні 2005 року у Міністерстві внутрішніх справ. “Тут (в матеріалах допиту) чорним по-білому написано, і стоїть підпис Чечетова, як Кучма зі своєю бандою розкрадав державу, як вони за безцінь забирали наше майно”, - сказав Бродський. “І на жаль, я думаю, що вони хочуть продовжувати це робити”, - додав він.

За словами Бродського, жодної кримінальної справи за матеріалами допиту Чечетова порушено не було. Він зазначив, що звернувся за поясненнями до Святослава Піскуна. “Піскун сказав, що йому це не дав зробити Президент, який сказав, що є якісь там вищі політичні домовленості, через які не можна продовжувати ці справи”, - сказав Бродський. “Коли я чую, що ці руки не крали, то у мене питання – а чи не збираються вони це робити?”, - запитав він. Бродський наголосив, що Ющенко не виконав свої передвиборчі обіцянки щодо того, що бандити сидітимуть в тюрмах.

“За цей рік жодна справа ні Міністерством внутрішніх справ, ні Генеральною прокуратурою не була доведена до кінця. Жодна людина не була засуджена, чи справа проти неї не була передана до суду”, - зазначив представник “Батьківщини”. “Де злочинці в тюрмах, яких мав посадити Луценко?”, - запитав він.

За словами Бродського, на сьогодні і ГПУ, і МВС підпорядковуються Президенту. “Жоден міністр внутрішніх справ чи генпрокурор ніколи не діяв, як це записано в законі. Вони завжди йшли до Президента – до Кравчука, Кучми і сьогодні - до Ющенка і питають в нього, що їм робити з цим фактом”, – сказав він.

Бродський також висловив упевненість, що Ющенко не міг не знати про матеріали допиту Чечетова.

Бродський наголосив, що вимагає відкрити кримінальні справи за матеріалами цього допиту. “Щоб Чечетов, який на сьогодні є членом списку Партії Регіонів та інші фігуранти – Кучма, Пінчук, Янукович, Ахметов та інші були притягнуті до відповідальності за те, що вони обкрадали український народ”, - наголосив він.

За його словами, якщо кримінальні справи не будуть відкриті, то БЮТ “обов’язково це зробити після виборів”. Бродський також повідомив, що завтра фракція БЮТ має намір звернутися у ГПУ стосовно цих фактів. Він також заявив про намір фракції ставити питання про відставку Генпрокурора Олександра Медведька.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ