Юлія Тимошенко заявила, що фракція БЮТ у Львівській обласній раді не буде протистояти голові Львівської ОДА Петру Олійнику.

Про це вона заявила у Львові, відповідаючи на питання журналістів.

«Фракція нашого блоку не буде це політичне протистояння (між депутатами обласної ради та головою ОДА - «П-Т» ) живити. Наша фракція не буде вести ніякого протистояння», - сказала Тимошенко.

«Я вважаю, що сьогодні не час протистояння між нашою командою і командою президента. Ми сьогодні не маємо на це права, не зважаючи ні на помилки, які будуть зроблені, ні на певні непослідовності і стратегічні недоречності», - додала вона.

За словами Тимошенко, БЮТ у кожній області, навпаки, протистоятиме спробам усунути голів ОДА, призначених Президентом України Віктором Ющенком. «Сьогодні наша команда не планує протистояти президенту. Ми вважає, що президент мусить визначатися які губернатори мусять працювати в областях», - додала лідер БЮТ.

«Якщо таким чином буде знятий і губернатор Львівської області, а потім прем'єр-міністр Янукович буде для Львівської області вносити кандидатуру чергового представника Донецька, а президент вимушений буде підписувати таке призначення, то я думаю, це гарно не закінчиться», - пояснила вона.

Тимошенко порадила львівським депутатам лише «висловити елементи критики діючому губернатору, показати де він що не так робить, можливо, навіть і допомогти людині як потрібно». «Потрібно і губернатору дослухатися до певних політичних порад, якщо він щось зробив не так», - зазначила вона.

«Але якщо до вас приїде губернатором, наприклад, Кушнарьов, я хочу подивитися як ви йому будете висловлювати претензії, виховувати його і вчити українськості», - наголосила лідер БЮТ.

За словами Тимошенко, сьогодні існують загрози для суверенності і соборності України. «Сьогодні або стаємо на захист України, або влаштовуємо якісь політичні сварки», - підкреслила вона.

Як повідомляло агентство, 28 вересня 44 із 120 депутатів, члени фракцій БЮТ та «Свободи» звернулися до Президента України Віктора Ющенка з вимогою звільнити голову Львівської ОДА Петра Олійника.

19 вересня голова Львівської ОДА Петро Олійник прозвітував перед Львівською обласною радою про виконання програми соціально-економічного розвиту Львівщини та виконання обласного бюджету за 2005 рік - перше півріччя 2006 року. 62 зі 120 депутатів облради визнали звіт задовільним.

Фракції БЮТ та «Свобода» вимагали, щоб голосування відбувалося у таємному режимі, однак ця пропозиція не набрала достатньої кількості голосів. БЮТ заявила, що ініціюватиме позачергову сесію щодо недовіри голові Львівської ОДА Петру Олійнику.

Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ