Тюремники українського політв'язня Олега Сенцова заявляють, що в'язень Кремля першого після припинення 145-денного голодування дня нібито з'їв цілу домашню курку і наваристий бульйон.

Як розповів «Известиям» заступник голови Федеральної служби виконання покарань Росії Валерій Максименко, коли Сенцов повідомив про припинення голодування лікарям, котрі з ним працювали, то ті його «вирішили погодувати справжньою домашньою їжею».

«Й одна жінка-лікар із власної ініціативи поїхала на ринок, купила живу курку, оскубла її й особисто зварила з неї прекрасний поживний бульйон. І вона ним практично з ложечки нагодувала ув'язненого. До курки також дійшла справа, але не всю він її з'їв, звісно, відразу. Першого разу половину, другу вже доїв ввечері, адже після різкого припинення голодування відразу багато їсти не можна», — заявив Максименко.

Також він додав, що через 20 днів Сенцова переведуть на тюремну їжу.

«Поки що він їсть потрохи, в основному каші та кисломолочні продукти. Так буде десь двадцять днів, після чого його переведуть на звичайну тюремну їжу», — розповів Максименко.

Він запевняє, що закінчення голодування Сенцова — це «результат ретельної та копіткої роботи наших співробітників».

Водночас медичні портали радять виходити з голодування дуже поступово та переважно з використанням рослинно-молочної їжі, соків овочевих і фруктових, зазначає "Українська правда".

У цей час потрібно виключити з раціону солі, білкові продукти — м'ясо, яйця, гриби, зерно-бобові. Навіть рослинні жири при тривалому голодуванні рекомендують не раніше 4-го дня виходу.

Тривалість виходу з голодування повинна бути не менше половини терміну голодування, а краще дорівнювати терміну голодування.

Нагадаємо, що адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що політв'язень має намір припинити голодування, 6 жовтня.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ