ЛЬВІВ, 29 ГРУДНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Інвестиційна програма ВАТ «Львівобленерго» на 2009 рік передбачає виділення 108 млн. грн. на осучаснення електромережі у Львівській області.

Про це сьогодні під час круглого столу повідомив начальник виробничо-технічного відділу «Львівобленерго» Андрій Крижанівський.

Спочатку спеціалісти «Львівобленерго» підготували інвестиційну програму в котрій передбачалося 202 млн. грн.., однак, після її узгодження у Києві, зокрема у Національній комісії регулювання електроенергетики, сума коштів передбачених у програмі зменшилася до 108 млн. грн..

За словами Андрія Крижанівського, близько 70% коштів буде витрачено на технічну складову. Програма передбачає розвантаження електромережі у центральній частина міста Львова. У планах підприємства на наступний рік — початок будівництва нової електростанції «Цитадель».

Початкова сума – 202 млн. грн., включала підготовку електромереж до чемпіонату Євро 2012. Проте після того, коли суму коштів у інвестиційній програмі було зменшено, ВАТ «Львівобленерго» підготувало окрему програму, де планують внести 60 млн. грн. на підготовку відповідних об’єктів до чемпіонату Євро 2012.

Інвестиційна програма обленерго у 2008 році також склала 108 млн. грн. (77 млн. грн. у 2007 р.).

Як повідомляло агентство, Львівська міська рада виділила земельну ділянку для будівництва ВАТ „Львівобленерго” підстанції напругою 35/6 кВ „Цитадель”, яка повинна забезпечити надійне електропостачання існуючих і нових споживачів центральної частини Львова. Будівництво підстанції передбачено розробленою ВАТ „Львівобленерго” Програмою заходів з підготовки до Євро 2012, яка погоджена Львівською ОДА та Львівською міськрадою.

Нагадаємо, у рамках підготовки до Євро 2012, «Львівобленерго» планує збудувати 4 нові підстанції.

Підстанція «Цитадель» обслуговуватиме центр міста. Крім того, заплановано будівництво однієї у с. Березівка (Скнилів), для забезпечення роботи реконструйованого аеропорту, окремої, ПС «Л-31», для забезпечення роботи реконструйованого вокзалу та північно-західної частини міста, та ще однієї, ПС «Л-29» для розбудови західної частини міста.

ВАТ “Львівобленерго” – енергопостачальна організація, що забезпечує електроенергією 932 332 споживачів м. Львова та Львівської області. Близько 33,21% від обсягу електроенергії, що постачає Товариство, припадає на долю промислового сектора,32,61% споживає населення, 11,36% - держжитлокомунгосп. Товариство є власністю 8 471 акціонерів, до числа яких належить і держава. Загальна кількість простих іменних акцій – 193 972 320 штук.

ІА "Вголос": НОВИНИ