Колишній глава передвиборчого штабу американського президента Дональда Трампа та політконсультант українського екс-президента Віктора Януковича, політтехнолог Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому оголосили обвинувачення.
Так стверджують прокурори, передає Громадське.
Ці факти з’ясувалися після оприлюднення частково відредагованого розшифрування стенограми закритих судових засідань, на яких розглядали питання, чи порушував Манафорт укладену зі слідством угоду щодо розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання в американські вибори президента 2016 року і чи брехав він слідству.

Також текст оприлюднених стенограм підтверджує, що партнер Манафорта Костянтин Килимник, якого ФБР звинувачує у зв’язках з російською розвідкою, був присутній на інавгурації президента Дональда Трампа.

Під час слухань, зафіксованих у стенограмі, йшлося також про те, що політтехнолог міг брехати слідству, аби підвищити свої шанси на помилування, або  з метою приховати злочинну схему.

Якщо брехню Манафорта доведуть, це може вплинути на його вирок, після визнання перебування політтехнолога у змові з метою шахрайства, порушення законів про лобіювання та перешкоджанню правосуддю.

Як писав «Вголос», суд переніс винесення вироку Манафорту через брехню слідству на невизначений термін.

ІА "Вголос": НОВИНИ