Про це повідомляє «Інтерфакс».

Супутник «Либідь» планували запустити ще в 2012 році, однак з тих пір запуск неодноразово переносили. Тепер у Державному космічному агентстві України планують вивести «Либідь» на орбіту у другій половині 2018 року.

Як заявив глава ДКАУ Павло Дегтяренко, його відомство отримало підтримку Кабінету міністрів у частині забезпечення належного фінансування для завершення проекту ($17 млн).

«Тривалий час критичні питання з реалізації проекту не вирішували. Це призвело до накопичення комплексу проблем, які зараз становлять досить серйозний виклик і з якими агентство має впоратися», – сказав він.

Він також додав, що агенство розраховує, що заплановані кроки дозволять виконати весь комплекс робіт, необхідний для того, щоб Україна нарешті отримала власний супутник зв'язку на орбіті у другій половині 2018 року.

Канадська компанія MacDonald Dettwiler and Associates (MDA), що є провідним світовим виробником корисних навантажень для супутників зв'язку, створює для «Либіді» електроніку та два центри контролю. Корпус і двигуни супутника – українського виробництва.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ