Про це повідомив кореспондент «Інтерфаксу» із засідання парламенту.

Згідно з поправками до Сімейного кодексу республіки, шлюбний вік встановлюється з 18 років. Разом із тим, як виняток з огляду на особливі обставини у вигляді вагітності, народження дитини може бути дозволено вступ в шлюб особам у віці від 14 років.

За словами старшого помічника прокурора Башкирії Руслана Ісмагілова, який представив відповідний законопроект, раніше норма кодексу, яка регулює порядок видачі дозволу на вступ у шлюб підлітків, «носила розпливчастий характер».

«Пропонований законопроект не знижує шлюбний вік, а встановлює лише його нижню межу, тому що зараз (у чинному законодавстві – ред.) нижня межа взагалі не була встановлена. (...) До винесення відповідного рішення про дозвіл на шлюб статтею закону передбачається обов'язкове направлення матеріалів у слідчі органи для перевірки. І тільки на підставі висновку органів опіки та піклування, органи РАГСу ухвалюватимуть рішення про дозвіл на шлюб», – пояснив він.

За даними представника прокуратури, в регіоні щорічно реєструється 10-20 шлюбів, укладених особами, котрі досягли 16 років. Практики реєстрації шлюбу особами молодше 14 років поки не було.

ІА "Вголос": НОВИНИ