Поліція бельгійського Антверпена затримала водія автомобіля, який спробував наїхати на пішоходів на торговій вулиці, повідомляє Тиждень.ua.

Інцидент стався об 11:00 за місцевим часом, автомобіль з французькими номерами помітили військові, коли він рухався на червоне світло. В автомобілі в результаті обшуку було виявлено холодну зброю, військову форму і підозрілі предмети. На місце події прибув загін саперів. 

Губернатор бельгійського Антверпена, лідер фламандських націоналістів Барт Де Вевер заявив журналістам, що в місті запобігли теракту, інформує видання Soir з посиланням на поліцію. Наразі в місті посилені заходи безпеки. Мер міста висловив силам безпеки слова вдячності.

За даними видання De Tijd, водій автомобіля був 39-річний громадянин Франції, якого звуть Мохаммед Р. Видання зазначає, що він є вихідцем з Північної Африки. Французьке громадянство водія також підтверджує агенство Reuters з посиланням на федерального прокурора Бельгії. 

Нагадаємо, як писав «Вголос»,  вчора, 22 березня, у центрі британської столиці невідомий чоловік наїхав на пішоходів, а потім накинувся з ножем на поліцейського. У результаті загинули п'ятеро осіб, включаючи нападника і поліцейського, більше 40 постраждали. Терористи ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт у Лондоні.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ