Про це повідомляють на сторінці ОБСЄ у «Twitter».

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, на засіданні домінуватиме тема врегулювання конфлікту навколо України в умовах агресії Російської Федерації.

«Наша країна очікує підтвердження державами-учасницями ОБСЄ повної поваги до суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також необхідності допуску на всю територію України всіх інститутів організації: Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин і представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Делегація України внесла ініціативи про ухвалення в рамках засідання міністерських декларацій про протидію явищу політичних в'язнів на просторі ОБСЄ та посилення ролі ОБСЄ в питаннях безпеки кордонів.

Перед початком засідання Ради міністрів ОБСЄ відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністрів країн-партнерів із лідером кримськотатарського народу, народним депутатом від фракції Блоку Петра Порошенка, уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим. На ній обговорювали проблематику порушень прав людини в незаконно окупованому Криму.

Як повідомив на своїй сторінці у «Facebook» уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, в зустрічі взяли участь керівники зовнішньополітичних відомств України, Латвії, Швеції, Данії, Норвегії, Канади, США, Туреччини.

«Під час бесіди шановних дипломатів було ознайомлено з поточною ситуацією в окупованому Криму. До їхнього відома довели інформацію про порушення прав людини та міжнародного права з боку Російської Федерації, незаконно анексувавшої АРК та Севастополь. Один із важливих кроків, який, на нашу думку, потрібно зробити з боку європейських та міжнародних установ, – це скерування моніторингової місії на територію півострова», – йдеться в повідомленні.

 

Сьогодні вранці, перед початком сесії Ради міністрів ОБСЄ, зустрілися з керівниками зовнішньополітичних відомств України...

Posted by Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу on 3 декабря 2015 г.

Держсекретар США Джон Керрі планує провести в Белграді зустріч із головами МЗС України й Росії – Павлом Клімкіним і Сергієм Лавровим.

ІА "Вголос": НОВИНИ