Про це повідомляє  Укрінформ.

«Третій рік, як ми почали відзначати свято 8 травня у новому форматі, коли ми згадуємо 8 млн українців, які полягли у Другій світовій війні. Це внесок, який український народ заплатив за перемогу над нацизмом. Ми дійсно поминаємо цих людей хвилиною мовчання на дуже скромній, але дуже гідній церемонії», - сказав посол України у ФРН Андрій Мельник. 

Дипломат відзначив, що за цей час церемонія вже знайшла немало тих, хто зовсім по-іншому сприймає ті події, які відбулися 72 роки тому. 

Символічним, продовжив посол, є те, що 8 травня 2017 року у Берліні не лише представники влади і дипкорпусу, але і дружини тих полонених, яких досі утримують на сході України. «І в цьому, я думаю, є певний символізм: з одного боку, ми згадуємо жертв війни далекої, а з іншого, ми живемо поряд з жертвами війни, яка триває щодня». Дипломат висловив сподівання, що спільна молитва матиме силу і «українські військовополонені, які утримуються російськими окупантами на Донбасі, як і Володимир Жемчугов, який також сьогодні тут з нами, зможуть повернутися додому». 

ІА "Вголос": НОВИНИ