Білоруська опозиція висловлює занепокоєння з приводу російсько-білоруських маневрів, пише Польське радіо.

Військові навчання пройдуть у вересні. Але вже сьогодні багато білоруських експертів і опозиційних політиків побоюються приходу російських військ.

Незалежний військовий експерт Александр Aлєсін пише в інтернет-газеті «Навіни», що для перевезення військ і військової техніки буде потрібно близько 4 тисячі вагонів. Білоруські опозиційні політики побоюються, що російські війська прийдуть до Білорусі на маневри, а потім залишаться на її території.

Влада в Мінську виключає таку можливість. Автор публікації звертає увагу, що голоси занепокоєння із приводу масштабів навчань «Захід 2017» лунають також у сусідів Білорусі – в Польщі, Литві та в Україні.

Александр Aлєсін розглядаючи аналогічні маневри, що відбувалися в попередні роки, оцінює, що на цьогорічні маневри приїде близько 4 тисячі російських солдатів. За його словами «така кількість військових недостатня для окупації Білорусі». Військовий оглядач звертає увагу, що у 2014 році під час російської анексії Криму, який у вісім разів менший за Білорусь, на півострові перебувало 20 тисяч солдатів і моряків з російського Чорноморського флоту.

Як відомо, у листопаді 2016 року на території Сербії відбулися масштабні військові навчання за участю Росії та Біларусі. Маневри під назвою «Слов’янське братство» тривали один тиждень. 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ