Як пише by24.org, «День єднання Білорусі та Росії» вже не перший рік викликає обурення мешканців нашої країни постійним вивішуванням російських прапорів у різних містах. Правда, якщо раніше білоруси обмежувалися написанням обурених повідомлень у соціальних мережах, то тепер у контексті російської збройної агресії проти України почали діяти рішучіше просто зривати триколори і кидати їх на землю.

Один з таких моментів зафіксував на фото й опублікував у своєму акаунті у «Twitter» мінчанин на ім'я Микита.

На знімку видно, що російський прапор на розі проспекту Незалежності та вулиці Леніна в самому центрі Мінська, поряд зі станцією метро «Жовтнева», провисів зовсім недовго. Невідомі патріоти вийняли його з флагштока і викинули просто під колеса автомобілів. Підняти з асфальту російський прапор ні в кого з мінчан бажання не виникло.

Варто відзначити, що і місцева влада цього року почала ставитися до традиції з деякою прохолодою. Наприклад, якщо ще рік тому до 2 квітня російські прапори разом з білоруськими майоріли на входах у будівлі мінського залізничного вокзалу, Академії наук, Національного банку і навіть Будинку уряду, то цього разу їх там вирішили не вивішувати. Обмежилися лише встановленням російських прапорів разом з білоруськими на деяких великих перехрестях проспекту Незалежності.

Нагадаємо, так званий «День єднання Білорусі та Росії» було засновано на честь підписання 2 квітня 1996 президентами Олександром Лукашенком і Борисом Єльциним договору про створення Співтовариства двох країн. Рівно через рік, 2 квітня 1997 року, ці ж глави держав підписали новий договір – про створення Союзу Білорусі та Росії. Нічого серйозного, втім, з цього проекту так і не вийшло, якщо не зважати на зняття прикордонного та митного контролю на кордоні, а також введення пільг з перебування, працевлаштування, навчання та медобслуговування громадян Білорусі та Росії на територіях двох країн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ