У Білорусі на три роки ув'язнили українця за протести у Мінську після президентських виборів.

Про це повідомила служба інформації прокуратури Мінська, пише «Європейська правда».

Відомо, що громадянина України звинувачують у порушенні громадського спокою і в блокуванні руху транспорту, перешкоджанні нормальній роботі підприємств і організацій.

Крім того, українця звинувачують у створенні і веденні Telegram-чату, в якому планувалося і обговорювалося нанесення протестної символіки і написів на різні елементи міського середовища.

«Виступаючи в ролі організатора, Ф. підшукав і виготовив знаряддя і засоби злочину, в тому числі аерозольну фарбу в балончиках, кисті, рукавички, розчинник, трафарети. Розподілив ролі виконавців, а також особисто взяв участь в нанесенні на фасади не менше 27 будівель написів і зображень протестного характеру.  В результаті таких дій завдано збитків на суму понад 2,5 тис. рублів», - заявили в прокуратурі.

Таким чином, суд засудив нашого земляка до трьох років позбавлення волі. Покарання він відбуватиме у виправній колонії в умовах загального режиму. У нього також заберуть мобільний телефон.

Нагадуємо, у Білорусі на три роки засудили ще одного українця, ніби то, «за порушення громадського порядку».

Такий вирок Михайлу Ференцю виніс суд Заводського району Мінська 20 вересня. Причиною стала його участь у мітингах.

«Суд Заводського району Мінська виніс вирок громадянину України Михайлу Ференцю. Українця було засуджено до 3 років позбавлення волі за нібито участь у діях, які грубо порушують громадський порядок, та умисне пошкодження майна. При цьому, сім місяців, які українець вже відбув у білоруському СІЗО, не були зараховані у загальний строк покарання», — йдеться на сайті.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ