Про це повідомляє ТАСС.ру із посиланням на прес-секретаря КДБ Дмитра Побяржина.

«Юрія Чижа затримано за підозрою в ухилянні від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі за ч. 2 ст. 243 Кримінального кодексу Білорусії», – зазначив офіційний представник КДБ.

Разом із керівником «Трайплу» затримано й інших осіб, яких підозрюють у скоєнні та співучасті в злочині. «Затримані перебувають у слідчому ізоляторі КДБ, тривають слідчі дії й оперативно-розшукові заходи», – заявив прес-секретар КДБ.

ТОВ «Трайпл» засновано в Білорусі 1992 року як компанію з гуртової торгівлі промисловими та продовольчими товарами. За 20 років фірма виросла в багатопрофільну групу компаній, яка на сьогодні активно працює у сфері імпорту нафти й експорту нафтопродуктів, розвитку мережі АЗС, у будівництві, ритейлі, ресторанному бізнесі, виробництві безалкогольних напоїв, будівельних матеріалів, фармацевтичному виробництві й сільському господарстві. Незмінним керівником компанії є Юрій Чиж. Йому належить футбольний клуб «Динамо» (Мінськ), Чиж також очолює Білоруську федерацію боротьби.

Голова «Трайплу», поряд із безліччю білоруських чиновників, входив у список осіб, щодо яких протягом останніх років діяли візові обмеження, введені Євросоюзом. Також під санкції ЄС потрапили кілька компаній «Трайплу» у зв'язку з наближеністю його голови до вищого керівництва Білорусі. В середині лютого Рада ЄС ухвалила рішення про зняття санкцій з Білорусі, які діяли протягом 13 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ