Керував нелегальним бізнесом 32-річний громадянин України, його затримали і посадили під варту", — йдеться у повідомленні. Про це зазначено на сайті Комітету держконтролю Республіки Білорусь.

Як наголошується, оперативники Управління Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю по Мінській області припинили постачання санкційної продукції до Росії, якими впродовж двох років займалася група українців і росіян. Незаконний дохід становить 300 тисяч рублів.

«У 2017-2018 роках вони закуповували в Польщі й Україні плодоовочеву продукцію, ввозили її на територію Білорусі для подальшої реалізації в Росії. Щоб надати видимості легальності своїй діяльності, вони використали бухгалтерські документи чотирьох підконтрольних псевдопідприємницьких структур і кількох індивідуальних підприємців», — йдеться у заяві.

На початку листопада цього року оперативники фінансової поліції затримали дві хури з яблуками і томатами (вилучили понад 40 т). Ця поставка санкційної продукції виявилася останньою для групи російських та українських комерсантів.

Порушено карну справу за ч. 3 ст. 233 Кримінального кодексу (незаконна підприємницька діяльність).

Проводяться слідчі дії. Під час обшуків вилучили первинні облікові документи, печатки та штампи, а також носії інформації, що свідчать про здійснення незаконної діяльності.

ІА "Вголос": НОВИНИ