[media=164613,164614] 

Один зі зразкових бійців, бойовий командир, приклад справжнього націоналіста, ідеолог сучасного покоління націоналістів, один із ідейників відродженої спортивно-мілітарної організації «Сокіл». Для усього націоналістичного загалу – він був, є і буде уособленням ідейності та незламності духу, ідейним натхненником визвольної боротьби за вільну від окупанта Україну.

«Ти був занадто молодий, аби вмирати, друже Мирославе. Скільки всього ти ще планував зробити, та, на жаль, не судилося. Ми, твої побратими, продовжуватимемо робити нашу Справу в усіх відтинках діяльності. Маємо робити її так, аби бути гідними тебе. Спочивай з миром, брате!», - висловлюють свої співчуття побратими по зброї із ОДЧ «Карпатська Січ».

Прощання із героєм відбудеться у вівторок о 12-й годині на Харківщині, в селі Волохів Яр.

Довідка: Мирослав Мисла «Мисливець» народився 4 липня 1992 року на Іршавщині Закарпатської області. Здобував вищу історичну освіту в Харкові, де і долучився ВО «Свобода» та ВГО «Сокіл». Брав участь у Революції Гідності. З початком формування Батальйону «Січ» вступив до його лав, та поїхав з першою ротацією боронити українську землю від російської окупації на Донбас.

Разом із батальйоном виконував завдання у Донецькій області, в містах та околицях Слов`янська і Курахового. Пізніше, разом з батальйоном «Січ» та ОДЧ «Карпатська Січ», приступив до виконання бойових завдань у селі Піски, в районі Донецького аеропорту. На початку весни 2015 долучився до лав Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», де продовжив захищати Україну на передових позиціях в районі селища Піски.

В травні 2015-го Мирослав проходить процес легалізації разом з частиною добровольчого підрозділу, і стає військовослужбовцем ЗСУ у Окремій зведеній штурмовій роті «Карпатська Січ» в складі 93-ї ОМБр. Як один з ідеологів підрозділу, виконує надзвичайно важливу роботу: проводить ідеологічні лекції серед бійців «Карпатської Січі», серед вояків ЗСУ, серед патріотичної та націоналістичної молоді на мирній території.

В червні-липні 2015, отримавши перелом руки, тимчасово усувається від виконання бойових завдань, але під час видужування не відсиджується вдома, а присвячує весь свій час ідейному вихованню новобранців «Карпатської Січі» та роботі в прес-службі підрозділу.

Далі Мирослав проходить разом з підрозділом позиційні бої в районі Донецького аеропорту. Восени 2015-го року призначається на посаду командира відділення, згодом отримує звання «молодший сержант».

Після виходу 93-ї ОМБр із зони бойових дій, а разом з нею і «Карпатської Січі», йде на офіцерські курси, які закінчує на початку осені, та повертається в 93-ю бригаду, в район лінії зіткнення на Луганщині. Тут, у званні «молодшого лейтенанта» приймає офіцерську посаду. Його підрозділ – завжди один із кращих, всі бойові завдання виконує без зауважень, серед особового складу авторитет беззаперечний. Але війна в черговий раз забрала найкращого.

Героям слава! Смерть ворогам!

 

ІА "Вголос": НОВИНИ