Про це повідомляє НБН з посиланням на організаторів заходу: Національний Ботанічний сад ім. М.М. Гришка та журнал «Ландшафт і архітектура» за підтримки посольства Японії в Україні.

«Вперше в Україні. Новий погляд на японський сад на фестивалі «Ландшафтна весна – 2017» у  Ботанічному саду Києва», – йдеться у повідомленні.

«Офіційно 2017 рік оголошено роком Японії в Україні. Сади і парки Японії дивні і неповторні – вже через кілька хвилин перебування в зелених, квітучих оазисах повністю знімається нервова напруга, гармонізується душевний і фізичний стан людини», – розповіли організатори.

У світовому ландшафтному дизайні та в архітектурі японський стиль займає особливе почесне місце, вважається зразком для наслідування, має тисячолітню історію та  є втіленням таємних знань. Японський ландшафтний дизайн – це краса і традиції, гармонія і досконалість, кропітка праця садівників і  захоплення всього світу. Найважливіша  функція японського саду – створити та зберегти  внутрішню гармонію.
Всім гостям Ботанічного саду під час проведення «Ландшафтній весни – 2017» буде надана можливість стати учасником найцікавіших заходів, серед яких: конкурси міні-садків, дитячих малюнків «Сад моєї мрії» та «Казкове опудало»; лекції, семінари, майстер-класи, воркшопи та презентації. Також , всі відвідувачі зможуть отримати знання в галузі мистецтва, садового дизайну і флористики, щоб втілити нові ідеї у  власному саду, на прибудинковій ділянці, на дачі  та навіть на балконі.
Для тих, хто захоплюється садово-ландшафтною темою, на території ботанічного саду на відкритих просторах у воркшоп-зонах будуть проходити лекції, майстер-класи, семінари на тему ландшафтного дизайну.

Особливе місце в програмі конкурсів буде відведено традиційній для Японії культурі орігамі – під керівництвом майстрів діти виготовлять відомих у всьому світі японських журавликів і розмістять їх на деревах. Адже загально відомо, що для кожного японця цей птах символізує довголіття і надію. Японські журавлики з паперу мають особливу історію: складати їх стали ще в середньовічні часи, вкладаючи в саморобку глибокий сенс й побажання довголіття. До того ж, японський журавлик відомий на весь світ як символ миру, а якщо скласти тисячу  паперових орігамі, то загадане бажання неодмінно збудеться.  І саме тому, з побажаннями довголіття, процвітання і миру для України заплановано, що в межах фестивалю буде встановлено рекорд , а Ботанічний сад столиці прикрасять щонайменше 1000 японських журавликів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ